Wieczory czwartkowe

Wieczory czwartkowe Inspiracją do powstania wieczorów czwartkowych są wspaniałe Kobiety, jakie spotkaliśmy na swojej drodze.Pojawienie się Międzykulturowych Dam w kulturze polskiej umożliwiło wyznaczenie nowej drogi w porozumieniu między kulturami a często także między pokoleniami.Kobiety przybywające do naszego kraju w darzę przynoszą nam cząstkę swojego narodu, kultury, tradycji.Rozbudzają nasze zmysły swoją kuchnią, sztuką czy widokami uchwyconymi

Wieczory czwartkowe

Inspiracją do powstania wieczorów czwartkowych są wspaniałe Kobiety, jakie spotkaliśmy na swojej drodze.Pojawienie się Międzykulturowych Dam w kulturze polskiej umożliwiło wyznaczenie nowej drogi w porozumieniu między kulturami a często także między pokoleniami.Kobiety przybywające do naszego kraju w darzę przynoszą nam cząstkę swojego narodu, kultury, tradycji.Rozbudzają nasze zmysły swoją kuchnią, sztuką czy widokami uchwyconymi przy pomocy aparatu czy kamery.

Międzykulturowo

Wieczory czwartkowe przybliżą nam kraje widziane oczami kobiet, ich dążeniami, miłościami, pasjami. Podczas spotkań prezentujemy sztukę tworzoną przez kobiety oraz biznes jaki prowadziła płeć piękną do naszego kraju.

CELE OGÓLNE
– przybliżenie tematyki związanej z krajem,
– poznanie sztuki kraju ( podczas spotkanie z pisarką, poetką,malarką,muzyka, taniec)

– poznanie sztuki kulinarnej (możliwość skosztowania potraw)
– zapoznanie się z produktami dostępnymi w naszym kraju,
– możliwość nauczenie się tańców ,
– wykorzystanie swoich umiejętności plastycznych
– pobudzanie kreatywności,
– odkrywanie nowych możliwości dla siebie.

Rok 2011 ciekawych, interdyscyplinarnych, często niepokornych i niepokojących wydarzeń na wysokim poziomie artystycznym.Nie wartościujemy sztuki jaki i biznesu kobiet jako bardziej wartościowego od tworzonego przez mężczyzn. Ukazujemy w jaki sposób kobiety tworzą mosty międzykulturowe, jak kuchnia i sztuka przybliża.Chcemy pokazać że można razem tworzyć,wznosić się i inspirować.Świat kobiet otwiera zamknięte drzwi – przyłącz się do nas i otwórz drzwi do swojego świata.

Projekt Wieczory Czwartkowe będzie ponownie realizowany od września 2014